Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Plato en Vallis Alpes 3 aug 2018

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Plato en Vallis Alpes 3 aug 2018

  In de ochtend met goede seeing vastgelegd met C14, ASI178MM+irpass685.

  Groet, Gerrit

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: 07_18_36 Plato.jpg views: 0 grootte: 358,3 KB id: 1389748Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: 07_16_37 Vallis Alpes.jpg views: 0 grootte: 299,8 KB id: 1389749

  #2
  Prachtig!

  Commentaar


   #3
   Deze platen laten een heel leuke indruk achter Gerrit!

   Misschien heb je nog wat aan deze opbouwende kritiek:
   - De algemene verscherping is goed, er zijn geen dubbele randjes te zien op plaatsen met hoog contrast. Maar in de open oppervlaktes is er een duidelijk patroon aanwezig, een soort wormpjes/vlekjes waardoor de kleinste kraterputjes een beetje verloren gaan. Valt waarschijnlijk op te lossen met iets minder agressieve verscherping en/of wat noise reduction.
   - Daarnaast zijn de highlights helemaal verzadigd, dit is goed te zien op de bergflanken met direct zonlicht in je foto van Vallis Alpes. Doet de kwaliteit van de rest van de opname een beetje teniet.
   TS 80 mm f/6 | EQ-5 met EQMod | ASI1600MM-C
   Blog: https://astrovirusblog.wordpress.com/

   Commentaar


    #4
    Dank hugo en cyber voor je terechte kritiek, je hebt gelijk dat patroon hoort niet thuis. Bij iedere opname is het altijd weer balanceren op verscherpen (sharpen without artefacts) en de daarbij ontstane ruis wat met een noisefilter (b.v. NeatImage) weggepoetst moet worden. Daarom altijd zoveel mogelijk frames gebruiken.
    De highlights kon ik niet wegwerken (bij de opname al teveel belicht) verder met NeatImage de noise weggewerkt.

    Groet, Gerrit
    Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: 07_16_35- herh_3.jpg views: 0 grootte: 258,7 KB id: 1389942Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: 07_18_34_herh_4.jpg views: 0 grootte: 340,6 KB id: 1389943

    Commentaar


     #5
     erg mooi!

     Commentaar


      #6
      Mooie opnames Gerrit.

      Het aloude dilemma. Zolang je geen ruis of artefacten ziet, denk je dat je de verscherping nog wel een tandje verder kan doorvoeren "om er meer uit te halen". Het is een balanceeract waarbij persoonlijke smaak ook zeker meespeelt. Ruis kan vaak ook de illusie van hogere scherpte geven en kent veel verschijningsvormen. Soms geeft het de opname een zeker karakter, soms kan je er zelfs de gebruikte verscherpingstool aan herkennen, en anders meestal wel de maker van de opname. In dit geval vind ik vooral de open dialoog erg bemoedigend ;-)
      Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
      (https://www.neophoto.nl)

      Commentaar

      Werken...
      X