Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Wild Duck moet zwemmen!

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Wild Duck moet zwemmen!


  huge giant file maar nog steeds niet de volle resolutie :
  http://www.astropage.nl/wp-content/u...ield_final.jpg

  Ondanks de vele heldere Hollandse nachten blijft mijn aandacht meer gaan naar de remote setup in Frankrijk. Beetje een te weing vrije tijd verhaal. Hij is makkelijk, dus gebruik je m ook makkelijk. En ook daar veel goede omstandigheden en iets langere nachten dan hier.

  Een opname van M11, het Wild Duck Cluster. Eigenlijk 2, want het is een mozaiek van 2 panelen. Camera is een QHY367c achter een FSQ106ED.
  Totaal 440 minuten belicht gedurende 3 nachten vanuit zuid Frankrijk. Ik heb niet al te veel tijd aan de bewerking besteed, dus het kan wel wat beter. Met een origineel 60+ megapixel file is het lekker scrollen. Hier niet de volle resolutie om het downloaden wat dragelijk te houden.
  Naast de duizenden sterren ook veel "LDN's uit de 500 serie".
  Voeg bestanden toe
  Motto: Boterzacht bewerken!

  #2
  50 cm Van Gastel dob - 30 cm Van Gastel dob - 15 cm zelfbouw Newton - Modded EOS 700D met een WO ZS 71 ED op een SW HEQ5-Pro, ASI1600MM-C met een 8" RC op een EQ6-R

  Commentaar


   #3
   Dat zijn er inderdaad veel. Mooi gedaan.
   Avalon Linear - CFF Newton 200 F5 - Esprit 100

   Commentaar


    #4
    Die eend dreigt inderdaad te verdrinken - gelukkig heeft ie wat kleur en valt dus op. Mooi dat de sterren nog te scheiden zijn.

    Commentaar


     #5
     Fraai hoor, het wordt zo toch allemaal veel te makkelijk Marco, da's geen uitdaging meer voor zo'n ervaren astrofotograaf als jij, haha!
     200mmF5 Carbon, 150mmF12 Intes MK67, ED80mmF6, Towa 60/700, Coronado 40mmF10 PST, Fujinon 10x50, ZWO ASI174MM cooled, ASH mount, NEQ5, HEQ5pro en L-200 spectrograaf. Radio callsign PA3SKY

     Commentaar


      #6
      Heerlijk! Dit doet me denken aan hoe het is om met een verrekijker in een ligstoel te hangen en de melkweg door te struinen: niks geen gedoe met starhoppen en kaarten, gewoon lekker je ogen heen en weer laten gaan, en sterren, clusters en donkere nevels voorbij te zien trekken.
      Krekels erbij op de achtergrond, wijntje ernaast, en petelaa waant zich in Frankrijk! Dank!

      Alleen heb ik wel een heel kleine kritische noot (als dat mag). Om sommige sterren heen lijkt de halo wat vreemde kleureffecten te hebben. Meest opvallend bij β Sct, maar ook bijvoorbeeld bij de ster die SkySafari aanduidt als HD175448.
      Robtics 80mm f/7 ED Doublet Refractor, carbon | WO reducer/flattener III | Canon 450D, gemodificeerd | HEQ5 met OAG.

      Commentaar

      Werken...
      X